Třetí ročník Mezinárodního mistrovství menz

Třetí ročník Mezinárodního mistrovství menz se premiérově konal v Potravinářském pavilonu ČZU za účasti pěti soutěžních týmů. Ty měly za úkol připravit plnohodnotné dvouchodové menu v duchu motta „Náš venkov“ ve složení předkrm/hlavní chod nebo hlavní chod/dezert. Povinnými surovinami byly:

  • vepřové maso, brambory, med a jogurt.

U hlavního chodu se očekával jeden druh omáčky/dipu a dva druhy příloh v různých strukturách.

Hodnotily se kreativita a složitost zpracování surovin, snoubení chutí v celém menu, kompozice jednotlivých chodů, využití sezónních (lokálních) surovin, efektivní zpracování, minimalizace množství odpadu v duchu „zero-waste“, reálnost kalkulace porcí a dodržování hygienických norem HACCP.

 

Pojďte s námi nahlédnout "pod pokličku" vítězných týmů

3. místo: Naše kulinární jízda začíná s bronzovým týmem VŠB – TU Ostrava

2. místo: Kulinární jízda pokračuje se stříbrným týmem Primirest

1. místo: A jízda končí vítězným týmem UTB Zlín

 

Připomeňte si skvělou atmosféru 3. ročníku

 

Těsíme se naviděnou u 4. ročníku!

 

 

Další články v rubrice

English ☰ Menu