Třetí ročník Mezinárodního mistrovství menz
Třetí ročník Mezinárodního mistrovství menz se premiérově konal v Potravinářském pavilonu ČZU za účasti pěti soutěžních týmů. Ty měly za úkol připravit plnohodnotné dvouchodové menu v duchu motta „Náš venkov“ ve složení předkrm/hlavní chod nebo hlavní chod/dezert. Povinnými surovinami byly:
- vepřové maso, brambory, med a jogurt.
U hlavního chodu se očekával jeden druh omáčky/dipu a dva druhy příloh v různých strukturách.
Hodnotily se kreativita a složitost zpracování surovin, snoubení chutí v celém menu, kompozice jednotlivých chodů, využití sezónních (lokálních) surovin, efektivní zpracování, minimalizace množství odpadu v duchu „zero-waste“, reálnost kalkulace porcí a dodržování hygienických norem HACCP.
Pojďte s námi nahlédnout "pod pokličku" vítězných týmů
3. místo: Naše kulinární jízda začíná s bronzovým týmem VŠB – TU Ostrava
2. místo: Kulinární jízda pokračuje se stříbrným týmem Primirest
1. místo: A jízda končí vítězným týmem UTB Zlín
Připomeňte si skvělou atmosféru 3. ročníku
Těsíme se naviděnou u 4. ročníku!