Mezinárodní mistrovství menz navazuje na dlouholetou tradici, která započala před více jak deseti lety. Na České zemědělské univerzitě připravujeme aktuálně již její čtvrtý ročník. Profesionální dvoučlenné týmy kuchařů pracují na perfektním spojení ingrediencí, chuti a vizuální prezentace vždy v souladu s konkrétním soutěžním zadáním.
Důraz je kladen rovněž na téma udržitelnosti a vyváženosti celého menu. Zásadní je pro nás rovněž, aby soutěžící vytvořil a odprezentoval takové menu, které je možné skutečně zařadit do standardní nabídky menzy, tedy je možné ho uvařit v požadovaném objemu porcí.
Hlavním cílem je ale především umožnit v příjemném a pohodovém prostředí vzájemnou výměnu zkušeností a rovněž podpořit fortel, originalitu a kreativitu soutěžních týmů a zpětně ji tak promítnout do kvality služeb, které nabízíme našim strávníkům.
Soutěž na ČZU organizujeme ve spolupráci se společností Delirest a mnoha renomovanými osobnostmi kuchařského oboru. Zkušení profesionálové budou v připravovaném dalším ročníku kuchařské soutěže účastníky nejen hodnotit, ale také jim budou v rámci bohatého doprovodného programu předávat bohaté zkušenosti z praxe.